بعضی از سازندگان پول کافی برای ساخت یک آپارتمان را ندارند. بانک مسکن برای این افراد راه چاره ای اندیشیده است.
به این صورت که وامی برای ساخت مسکن در نظر گرفته است. سازندگان یا فروشندگان با گرو گذاشتن سند آپارتمانی که قرار است ساخته شود، این وام را دریافت می کنند. به این نوع آپارتمان ها، آپارتمان وام دار می گویند.
فروشندگان، این آپارتمان ها را به این صورت به خریداران می فروشند. که مبلغ وام گرفته شده را از قیمت اصلی ملک کم می کنند. مابقی را به طور کامل از خریدار می گیرند. خریدار پس از خرید آپارتمان موظف است مبلغ وام گرفته شده از بانک را به صورت اقساط، به بانک بپردازد.
آپارتمان وام دار هم برای سازنده، هم برای خریدار امتیازاتی دارد.
سازنده، آپارتمان مورد نظر خود را سریع تر می سازد. بدهی خود به بانک را از طریق وامی که روی واحدهای ساخته شده اش گذاشته، پاک می کند. آپارتمان خود را نیز زودتر می فروشد.
خریدار با پرداخت پول نقد کمتر آپارتمان مورد نظر خود را خریداری می کند. با پرداخت اقساط وام هم فشار مالی کمتری بر او وارد می شود.
عیب آپارتمان وام دار برای خریدار این است، که تا تسویه نهایی وام، سند آپارتمان در رهن بانک می ماند. و به نام خریدار نمی خورد. و خریدار نیز نمی تواند ملکش را بفروشد. در واقع ملک به صورت وکالتی معامله می شود.
به این صورت که فروشنده، وکالت بلاعزل به خریدار می دهد. تا بتواند پس از تسویه حساب بانک، سند را به نام خود بزند.
اما معامله به این صورت، معامله امنی نیست. چون ممکن است فروشنده قبل از فک رهن، فوت کند و وکالت نامه خود به خود فسخ شود. یا اینکه، فروشنده مشکل مالی پیدا کند و سند را توقیف کنند.
از احتمالات دیگر این است که، ممکن است فروشنده کلاه بردار باشد. با دادن وکالت بلاعزل به چندین نفر، آپارتمان وام دار را در آن واحد به چند نفر بفروشد. خودش هم فرار کند.
با وجود این که خریدن آپارتمان وام دار خطرهای خودش را دارد. اما راه حلی وجود دارد که این خطر را از بین می برد. آن راه حل چیزی جز انتقال وام نیست.
برای اینکار فروشنده و خریدار باید به بانک بروند. فرم های لازم را پر نمایند. قسمتی از بدهی را بپردازند. سپس وام از نام فروشنده به نام خریدار انتقال پیدا می کند.
در نهایت فروشنده با نامه بانک سند ملک را به نام خریدار می زند. اما سند تا تسویه کامل، در رهن بانک می ماند.
نظرتان را بنویسید